Baby leaves Φρεσκούλη

με μπάλες τυριού και blueberry vinaigrette

από τον διαιτολόγο, Μάνο Δημητρούλη
www.dietstories.gr

Υλικά για 2 άτομα:

Για τη σαλάτα

1 συσκευασία baby leaves Φρεσκούλη

Για τα μπαλάκια

70 γρ.  φέτα χαμηλών λιπαρών (ή νηστίσιμη)

35 γρ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα

1 κ.γ. μέλι

πιπέρι

Για τη vinaigrette

50 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries (ή φράουλες ή raspberries)

1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι

αλάτι & πιπέρι

 

έξτρα blueberries και αμύγδαλα για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Για τα μπαλάκια

Χτυπάμε σε γουδί τα αμύγδαλα και  σε αντικολλητικό τηγάνι καραμελώνουμε για 1-2 λεπτά με το μέλι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ με τη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φορώντας γάντια ανακατεύουμε, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη vinaigrette

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

 

Για τη σαλάτα

Σε δύο βαθιά πιάτα ρίχνουμε τα baby leaves Φρεκούλη, 5-6 μπαλάκια τυριού, 4-5 κ.σ. blueberry vinaigrette

 

Για vegan χρησιμοποιήστε vegan φέτα

Για μεταφορά στη δουλειά βάλτε τη σαλάτα και τα μπαλάκια σε ένα βάζο και τη vinaigrette ξεχωριστά, αποθηκεύστε σε ψυγείο και απολαύστε αργότερα..

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 356 kcal

Υδατάνθρακες: 30 γρ.

Πρωτεΐνη: 12.9 γρ.

Λιπαρά: 19.8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 5.9 γρ

Φυτικές Ίνες: 7.4 γρ