Σαλάτα baby leaves με καρότο

ρεγκάτο, φρέσκο κρεμμυδάκι και ασιατικό dressing

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

1 συσκευασία Βaby Leaves Φρεσκούλης

1 καρότο

80 γρ. flakes ρεγκάτο

2 Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

Για το dressing

50 ml ελαιόλαδο

50 ml ηλιέλαιο

3 κ.σ. σησαμέλαιο

30 ml ξύδι ρυζιού

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπούμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Τοποθετούμε το καρότο σε ένα ξύλο κοπής και το κάνουμε flakes με τον πατατοκαθαριστή. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα baby leaves, το καρότο σε flakes, το ρεγκάτο και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά και σερβίρουμε.