Πράσινη σαλάτα με baby leaves

καπνιστό σολομό, πλιγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι και αυγά

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

100 γρ. Baby Leaves Φρεσκούλης

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο

150 γρ. μπρόκολο βρασμένο

2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης 

140 γρ. πλιγούρι βρασμένο

3 αυγά μελάτα

200 γρ. καπνιστός σολομός

Για το dressing μουστάρδας

120 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. μουστάρδα απαλή

1 κ.σ. μέλι

Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το πλιγούρι μαζί με τα baby leaves, το μπρόκολο και το κουνουπίδι και περιχύνουμε με λίγο από το dressing, ανακατεύοντας καλά.

Τοποθετούμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τα μελάτα αυγά κομμένα στη μέση και τον καπνιστό σολομό. Αν θέλουμε, περιχύνουμε από πάνω λίγο dressing ακόμη.