Caesar Salad με Γαρίδες

από τον food blogger, Αλέξη Επιθυμιάδη,
www.alwayshungry.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Μερίδες: 4-6

 

Υλικά Συνταγής:

2 συσκευασίες Σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης

8 μεγάλες γαρίδες

100 γρ παρμεζάνα

2 κτσ κρουτόν

1 κτγ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Υλικά για το ντρέσινγκ:

1 κρόκο αυγού

1/4 κτγ μουστάρδα Dijon

1 κτσ χυμό λεμονιού

75ml ελαιόλαδο

30 γρ τριμμένη παρμεζάνα

1/2 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

1 πρέζα αλάτι

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κτσ νερό

 

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο στο μπολ με το αυγό και χτυπάμε με σύρμα συνεχόμενα μέχρι να να αποκτήσουμε μία μορφή μαγιονέζας.

Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά.

Στο τέλος προσθέτουμε 2 κτσ νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε μία πιο ανάλαφρη υφή.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τοποθετούμε τις ουρές σε ένα μικρό σκεύος με 1 κτγ ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μικρό τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για λιγότερο από μισό λεπτό από κάθε τους πλευρά.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.

Αδειάζουμε τις δύο σαλάτες Πανδαισία σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά την σαλάτα με απαλές κινήσεις.

Tοποθετούμε από πάνω τα κρουτόν, την παρμεζάνας και τέλος τις γαρίδες.