Πράσινη σαλάτα με γαρίδες

τοματίνια, ηλιόσπορο και dressing λαδολέμονο μελιού

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

2 κ.σ. ελαιόλαδο

8 γαρίδες καθαρισμένες

6 Τοματίνια Φρεσκούλης

2 Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

2 κ.σ. ηλιόσπορος

Για το dressing

180 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. χυμό λεμόνι

1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και χτυπούμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όταν είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από το τηγάνι.

Τοποθετούμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα σε ένα μεγάλο μπολμαζί με τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον ηλιόσπορο και τις γαρίδες. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.