Γιορτινή σαλάτα

με baby leaves, ρόδι, κάστανα, cottage cheese και dressing βαλσαμικού με ρόδι

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

2 συσκευασίες Baby Leaves Φρεσκούλης

50 γρ. Φρέσκα φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης

100 γρ. ρόδι καθαρισμένο

120 γρ. κάστανα βρασμένα

2 κ.σ. βούτυρο

100 γρ. cottage cheese

Για το dressing βαλσαμικού με ρόδι

160 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. κρέμα βαλσαμικού με ρόδι

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, χοντροκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα βρασμένα κάστανα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.

Σοτάρουμε τα χοντροκομμένα κάστανα για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, το μέλι, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα baby leaves μαζί με τη βαλεριάνα, το ρόδι και τα σοταρισμένα κάστανα. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά.

Σερβίρουμε τη γιορτινή σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese.