Γιορτινή σαλάτα baby leaves με ρόδι

κάστανα, cottage cheese και dressing βαλσαμικού με ρόδι

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 2-3 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά 

  • 2 συσκευασίες Baby Leaves Φρεσκούλης
  • 50 γραμμάρια Βαλεριάνα πλυμένη Φρεσκούλης
  • 100 γραμμάρια ρόδι καθαρισμένο
  • 120 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 100 γραμμάρια cottage cheese
  • Για το dressing βαλσαμικού με ρόδι:
  • 160 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού με ρόδι
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τα βρασμένα κάστανα.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  3. Σοτάρετε τα χοντροκομμένα κάστανα για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από το βούτυρο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, το μέλι, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves μαζί με την βαλεριάνα, το ρόδι, τα σοταρισμένα κάστανα, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
  6. Σερβίρετε την γιορτινή σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτετε από πάνω το cottage cheese.