Χορτόπιτα με αυγά

από την Ελένη Ψυχούλη
www.pirouni.gr

Υλικά

1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης

3 αυγά

3/4 φλ. ελαιόλαδο

10 τοματίνια Φρεσκούλης κομμένα στη μέση

αλάτι-πιπέρι-γλυκιά πάπρικα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα χόρτα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα τοματίνια, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα χόρτα να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.

Κάνουμε τρεις “φωλίτσες” ανάμεσα στα χόρτα, σπάμε κάθε αβγό προσεκτικά σε ένα φλιτζανάκι του καφέ και ρίχνουμε τα αβγά στις “φωλίτσες”.

Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά τα αβγά και σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι το ασπράδι να γίνει άσπρο. Τότε τα κατεβάζουμε αμέσως γιατί θέλουμε τον κρόκο ζουμερό.

Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και τα τρώμε αμέσως με φρέσκο ψωμάκι.