Σαλάτα Καπριτσιόζα

με dressing μανταρίνι

από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

Υλικά

1 σαλάτα Kαπριτσιόζα Φρεσκούλης

1 συσκευασία Βaby Σπανάκι Φρεσκούλης

1 βρασμένο παντζάρι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μανταρίνι κομμένο σε φέτες

1 ρόδι καθαρισμένο

2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

Για το dressing μανταρίνι

⅓ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

2 κ.σ. χυμός μανταρινιού

Λίγο ξύσμα από μανταρίνι

Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε μαντολίνο, σε λωρίδες πλατιές στο φάρδος και λεπτές στο πάχος σαν παπαρδέλες.

Αδειάζουμε την έτοιμη σαλάτα σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το baby σπανάκι. Προσθέτουμε το παντζάρι σε φέτες και τις λωρίδες του καρότου, και πασπαλίζουμε με το ρόδι και το αμύγδαλο φιλέ.

Χτυπούμε όλα τα υλικά του dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.