Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα

πλιγούρι, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκα μυρωδικά

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

400 γρ. σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

2 καρότα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

125 γρ. πλιγούρι

300 γρ. ζωμός λαχανικών

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

2 κ.σ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός Φρεσκούλης

2 κ.σ. ψιλοκομμένος Δυόσμος Φρεσκούλης 

Για το dressing

180 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπούμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Τοποθετούμε το πλιγούρι μαζί με τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά.

Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα καρότα σε μπαστουνάκια.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει.

Τοποθετούμε τα καρότα να σιγομαγειρευτούν, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με πλιγούρι, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τα σοταρισμένα καρότα από πάνω.