Κέικ με ανανά

από τη food blogger, Μαρία Ασημένιου
http://mariacookandbake.blogspot.com
instagram: _cookandbake_

Υλικά

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. ζάχαρη

120 γρ. γιαούρτι

1 1/2 κ.γ. Βaking powder

1 πρέζα αλάτι

1 βανιλίνη

1 φρουτοσαλάτα Ανανάς Φρεσκούλης

3-4 κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το αλάτι, τη βανιλίνη και το Βaking powder.

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, μέχρι να τα ενσωματώσουμε όλα. Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε 2-3 δόσεις.

Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για κέικ 30x11 cm. Κόβουμε τον ανανά σε φέτες και τον τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα, έτσι ώστε η πρώτη φέτα ανανά να καλύπτεται λίγο από τη δεύτερη, η δεύτερη φέτα να καλύπτεται λίγο από την τρίτη κ.ο.κ. Γεμίζουμε τα κενά με τα κερασάκια γλασέ που έχουμε κόψει στη μέση. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα για κέικ και το στρώνουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ). Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.