Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο

τοματίνια, καλαμπόκι και sauce raita

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

 

2 συσκευασίες σαλάτα Εξοχική Φρεσκούλης

4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

20 Τοματίνια Φρεσκούλης

150 γρ. καλαμπόκι

2 Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

Για τη sauce raita

200 γρ. γιαούρτι

40 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. γάλα

1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

½ σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. ψιλοκομμένος Δυόσμος Φρεσκούλης

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το σκόρδο και τον δυόσμο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετούμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μαζί με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 12-14 λεπτά, γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ τη σαλάτα Εξοχική, τα τοματίνια, το καλαμπόκι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ, τοποθετώντας το κοτόπουλο από πάνω και περιχύνουμε με τη sauce raita.