Κοτοσαλάτα Καπριτσιόζα

από την Ελένη Ψυχούλη
www.pirouni.gr

Υλικά

1 συσκευασία Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

1 στήθος από κοτόπουλο

2 κλωναράκια Άνηθο και Μαϊντανό Φρεσκούλης ψιλοκομμένο

το πράσινο μέρος από ένα Φρέσκο Κρεμμυδάκι Φρεσκούλης ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

 

Για το dressing

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

½ φλ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

αλάτι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο στα μικροκύματα ή σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αν το κόψουμε σε λωρίδες θα κάνουμε πιο γρήγορα.

Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το λεμόνι, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και τέλος το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη σαλατιέρα-είναι πιο εντυπωσιακή η σαλάτα όταν είναι ρηχή, βάζουμε πρώτα την Καπριτσιόζα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και αλατίζουμε ελαφρά.

Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο.

Τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε καλά.

Διακοσμούμε με φέτες λεμόνι και γλυκιά πάπρικα.

 

Tips

* Αν βάλουμε τη σος από πριν η σαλάτα μας θα μαραθεί και δεν θα είναι πια τραγανή.

* Στα μυρωδικά αυτοχεδιάζουμε: ταιριάζουν και τα μυρώνια και ο μάραθος αλλά και η ξερή ρίγανη και το θυμάρι αν δεν μας βρίσκεται κάτι άλλο.

* Το γιαούρτι «δένει» τη σος χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε κάτι παχυντικό, όπως η μαγιονέζα και δίνει μια ξινούτσικη σπιρτάδα στη σαλάτα.

* Ένα βραστό κοτόπουλο είναι πάντα πολύτιμο για ένα γεύμα της τελευταίας στιγμής. Εγώ πάντα φυλάω σε ατομικά σακουλάκια στην κατάψυξη βρασμένο στήθος και με μια κίνηση, το ξεπαγώνω στα μικροκύματα.