Κοτόσουπα με λαχανικά και τραχανά

Από την Ιωάννα Σταμούλου
www.sweetly.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 στήθος κοτόπουλου ή 2 μπούτια
  • 1 συσκευασία Λαχανικά για σούπα Φρεσκούλης
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ τραχανά
  • 2 λεμόνια χυμό 
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το κοτόπουλο με 2 ½ λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα. Ανοίγετε τη συσκευασία με τα λαχανικά για σούπα και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αλατίζετε και αφήνετε τη σούπα να βράσει για μία ώρα περίπου.
  2. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και πολτοποιείτε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχετε, πολτοποιείτε τμηματικά τα λαχανικά μαζί με λίγο ζωμό κάθε φορά και επιστρέφετε τη σούπα στην κατσαρόλα.
  3. Ξαναβάζετε τη σούπα στη φωτιά να πάρει βράση, προσθέτοντας το λεμόνι, το λάδι και τον τραχανά. Αφήνετε να βράσει ο τραχανάς.
  4. Στο μεταξύ έχει κρυώσει λίγο το κοτόπουλο. Ττο ξεψαχνίζετε αφαιρώντας την πέτσα και τα κόκκαλα. Κάνετε το ψαχνό κομματάκια και τα ρίχνετε στη σούπα να πάρουν μια βράση μαζί. Δοκιμάζετε και προσθέτετε επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται.