Φιλέτο λαυράκι φρικασέ

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

2 λαυράκια φιλεταρισμένα

200 γρ. Βaby Σπανάκι Φρεσκούλης

1 σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης

4 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια  Φρεσκούλης

1 ψιλοκομμένο Πράσο Φρεσκούλης

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

100 ml λευκό κρασί

250 ml ζωμός λαχανικών

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ψιλοκομμένος Άνηθος Φρεσκούλης

2 κ.σ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός Φρεσκούλης 

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Προσθέτουμε το baby σπανάκι μαζί με τη παραδοσιακή σαλάτα και τον ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν.

Όταν τα χορταρικά έχουν μαραθεί, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε τελευταία φορά.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τα λαυράκια στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνουμε τα λαυράκια για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, γυρνάμε τα λαυράκια, τα αφήνουμε με τη σάρκα στο τηγάνι για 1 λεπτό και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε το φρικασέ σε βαθιά ατομικά πιάτα, τοποθετώντας από πάνω τα φιλέτα λαυράκι, κομμένα στα 3.