Λαχανάκια Βρυξελλών

με μπέικον και παρμεζάνα

από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

Υλικά

1 συσκευασία Λαχανάκια Βρυξελλών Φρεσκούλης

3 κ.σ. ψιλοκομμένο Κρεμμύδι σε κύβους Φρεσκούλης

2 χοντρές φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

3 κουτάλες ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή φλοίδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα.

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° στον αέρα.

Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μηκος στη μέση και τα βάζουμε σε ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 1 φορά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσαμικού.

Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε πλάι σε κρέας ψητό ή πουλερικά ως συνοδευτικό ή σκέτα, ως ορεκτικό, με φλοίδες παρμεζάνας.

Σερβίρονται ζεστά.