Λαχανικά ατμού με σος φυστικοβούτυρο

από την Ελένη Ψυχούλη
www.pirouni.gr

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκα Λαχανικά ατμού Φρεσκούλης

1 αυγό (ανά άτομο)

λίγα φιστίκια αράπικα αλατισμένα

1 κλωναράκι Άνηθο Φρεσκούλης ψιλοκομμένο

 

Για το dressing

¼ φλ. φυστικοβούτυρο

2 κ.σ. νερό

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο

1 κ.σ. σόγια σος

1 κ.γ. γεμάτο μέλι

λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν στα μικροκύματα.

Για το αβγό, το ιδανικό είναι το στερεό ασπράδι με τον ελαφρώς ζουμερό κρόκο. Για να το πετύχουμε, αφήνουμε το αβγό μισή ώρα εκτός ψυγείου, βράζουμε το νερό και ρίχνουμε προσεχτικά το αβγό από την ώρα που θα κοχλάσει. Μετράμε 6 με 7 λεπτά ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το αβγό, το βγάζουμε και το κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.

Για τη σος, χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά.

Σερβίρουμε τα λαχανικά με το αβγό κομμένο στη μέση, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι,  το φυστίκι, τον άνηθο και περιχύνουμε με τη σος.