Λαχανικά ατμού με dressing

από lime, λεμόνι και δυόσμο

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά για 1-2 άτομα

  • 1 συσκευασία Φρέσκα Λαχανικά Ατμού Φρεσκούλης 

για το dressing

  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λάιμ κι ένα λεμόνι
  • 30γρ. χυμό από λάιμ και λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μέλι
  • 10 φυλλαράκια Δυόσμο Φρεσκούλης
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στα μικροκύματα τα λαχανικά μαζί με τη συσκευασία τους και τα μαγειρεύετε για 8 λεπτά στα 700/800W.
  2. Στο μεταξύ βάζετε στο μπλεντεράκι όλα τα υλικά του dressing και τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν εντελώς και να πήξουν ελαφρώς. Δοκιμάζετε για να προσθέσετε επιπλέον αλάτι ή ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε.
  3. Βγάζετε τα λαχανικά από τα μικροκύματα όταν μαγειρευτούν, ανοίγετε τη συσκευασία και μεταφέρετε τα λαχανικά σε πιατέλα.
  4. Αφού κρυώσουν λίγο, τα περιχύνετε με 3 κουταλιές από το dressing. Διακοσμείτε με μερικά φύλλα δυόσμου επιπλέον και σερβίρετε τη σαλάτα χλιαρή. Το υπόλοιπο dressing το φυλάτε σε βαζάκι για την επόμενη σαλάτα σας.