Λαχανικά ατμού με dressing

από lime, λεμόνι και δυόσμο

από την Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκα Λαχανικά Ατμού Φρεσκούλης 

Για το dressing

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 λάιμ κι ένα λεμόνι

30 γρ. χυμός λεμονιού και λάιμ 

1 κ.γ. κοφτό μέλι

10 φυλλαράκια Δυόσμος Φρεσκούλης

Αλάτι, πιπέρι λευκό

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων τα λαχανικά μαζί με τη συσκευασία τους και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά στα 700/800W.

Στο μεταξύ, βάζουμε στο μπλεντεράκι όλα τα υλικά του dressing και τα χτυπούμε ώσπου να ομογενοποιηθούν εντελώς και να πήξουν ελαφρώς. Δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή ελαιόλαδο και ξαναχτυπούμε.

Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Αφού κρυώσουν λίγο, περιχύνουμε με 3 κ.σ. από το dressing. Διακοσμούμε με μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε τη σαλάτα χλιαρή. Φυλάμε το υπόλοιπο dressing σε βαζάκι για επόμενη σαλάτα.