Πράσινη σαλάτα με λούζα Τήνου

γραβιέρα και αποξηραμένο σύκο

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

 

1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

80 γρ. λούζα Τήνου

3 αποξηραμένα σύκα

80 γρ. γραβιέρα Τήνου

Για το dressing

200 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. χυμό λεμόνι

2 αποξηραμένα σύκα

1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα αποξηραμένα σύκα, την πικάντικη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη λούζα στα 4, τα αποξηραμένα σύκα σε μπαστουνάκια και τη γραβιέρα σε κυβάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα μαζί με τη λούζα, τα αποξηραμένα σύκα και την γραβιέρα. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.