Πράσινη σαλάτα με σοταρισμένα μανιτάρια

και μπλε τυρί

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

400 γρ. σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

4 ασπρομανίταρα

4 brown μανιτάρια

2 μανιτάρια πορτομπέλο

2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια​ Φρεσκούλης

100 γρ. μπλε τυρί

Για το dressing λαδολέμονο

150 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. χυμός λάιμ

Ξύσμα από 1 λάιμ

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα από το λάιμ, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπούμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα πορτομπέλο, σε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τοποθετούμε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Ψήνουμε τα μανιτάρια και από τις 2 μεριές για 4-5 λεπτά συνολικά, συνολικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα, τα μανιτάρια, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.