Σαλάτα με μαρούλια

ανθότυρο και ρόδι

από τη food blogger, Εύα Μονοχάρη
www.funkycook.gr

Υλικά 
1 σαλάτα Mαρούλια Φρεσκούλης
200 γρ. ανθότυρο
3 ξερά βερίκοκα
3 ξερά σύκα
50 γρ. καρύδια
1 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού
80 γρ. παξιμάδια από χαρούπι
1 μεγάλο ρόδι
2 σταγόνες λάδι τρούφας
40 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
20 ml ξύδι βαλσαμικό
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση
Στον επεξεργαστή (μούλτι) ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα, τα σύκα και το καρύδι. Τα αναμειγνύουμε με το ανθότυρο, την κρέμα βαλσαμικού και προσθέτουμε όσο πιπέρι θέλουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες, θρυμματίζουμε τα παξιμάδια από χαρούπι και πανάρουμε.

Αδειάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα σερβιρίσματος, αλατίζουμε ελαφρά και επάνω της τοποθετούμε τις μπαλίτσες από ανθότυρο που ετοιμάσαμε.

Στίβουμε το μισό ρόδι και παίρνουμε τον χυμό του (50 ml). Καθαρίζουμε το υπόλοιπο και το προσθέτουμε στη σαλάτα.

Σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε καλά τον χυμό του ροδιού, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ και το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι και το λάδι τρούφας.

Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

 

Σημειώσεις για τη συνταγή
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε αντίστοιχο λευκό τυρί.
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε με μπλέ τυρί, ροκφόρ ή κάποιο πικάντικο τυρί.
- Αν δεν έχουμε ρόδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι.
- Τα παξιμάδια από χαρούπι μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με τα αγαπημένα μας παξιμάδια.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ξερά φρούτα, όπως σταφίδες, χουρμάδες κλπ.