Σαλάτα με ρεβίθια

μαρούλια και καροτάκια γλασέ

από τη food blogger, Εύη Σκούρα
www.thehealthycook.gr

Υλικά

1 συσκευασία σαλάτα Μαρούλια Φρεσκούλης

7-8 Τοματίνια Φρεσκούλης, κομμένα στα 2 ή στα 4

½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 Φρέσκο κρεμμυδάκι Φρεσκούλης, κομμένο σε λεπτές λοξές φέτες

¾ φλυτζανιού βρασμένα ρεβίθια

1 κουταλιά ψιλοκομμένος Μαϊντανός Φρεσκούλης

Για το dressing

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. σούμακ*

1 κ.σ. μέλι, σιρόπι σφένδαμου ή πετιμέζι ροδιού

Αλάτι, πιπέρι

Για τα καροτάκια γλασέ

1 συσκευασία καρότα μίνι Carrots to go! Φρεσκούλης

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 γεμάτο κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφένδαμου

½ κ.γ. ψιλοκομμένος Άνηθος Φρεσκούλης

½ κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Για τις αραβικές πίτες ολικής

2 αραβικές πίτες ολικής άλεσης

Λίγο ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένος Άνηθος Φρεσκούλης

1-½ κουταλάκι σούμακ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τα καροτάκια, βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τα στο μισό του χρόνου.

Εντωμεταξύ αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια ή σε μέτρια τρίγωνα με ένα μαχαίρι. Τις πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το σούμακ. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 6-7 λεπτά. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσουν.

Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Φτιάχνουμε το dressing, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή σε ένα βάζο με καπάκι. Τη δοκιμάζουμε με ένα φύλλο μαρουλιού και διορθώνουμε τη γεύση εάν χρειάζεται.

Αφού ψηθούν οι πίτες, σπάμε μερικές σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην σαλάτα. Κρατάμε τις υπόλοιπες για συνοδευτικό.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τις αραβικές πίτες και τα καροτάκια γλασέ.

 

*Το σούμακ το βρίσκουμε πλέον στα ράφια με τα μπαχαρικά στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.