Πράσινη σαλάτα με μοτσαρέλα

ραπανάκια, λιαστές τομάτες και dressing ελιάς

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

 

1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

7 μικρές μοτσαρέλες

2 ραπανάκια

1 Φρέσκο κρεμμυδάκι Φρεσκούλης

6 λιαστές τομάτες

Για το dressing

200 γρ. ελιές ροδέλα

100 γρ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, τις ελιές ροδέλα, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και τις λιαστές τομάτες στη μέση κατά μήκος. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα μαζί με τις μικρές μοτσαρέλες, τα ραπανάκια, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τις λιαστές τομάτες. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.