Μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα

για να μην αντιστέκεται κανείς στα λουλούδια του χειμώνα!

από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

Υλικά

2 συσκευασίες Μπρόκολο-Κουνουπίδι Φρεσκούλης 

¼ φλ. ελαιολαδο

500 γρ. Τοματίνια Φρεσκούλης 

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

½ φλ. φύλλα Bασιλικός Φρεσκούλης

½ φλ. ψίχουλα ψωμιού

½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

1 σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° στον αέρα.

Σε ενα ταψί, βάζουμε τις φούντες μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.

Ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι, μπήγουμε τα κομμένα τοματίνια, το σκόρδο σπασμένο και τη ρίγανη, και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.

Σπάμε την μοτσαρέλα κομμάτια-κομμάτια πάνω στο ψητό κουνουπίδι και το ψητό μπρόκολο, ώστε να πάει σε όλη την επιφανεια, εδώ κι εκεί.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα του ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών. Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα του βασιλικού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέον λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.

Σερβίρουμε με την Ιταλική σαλάτα και φρέσκο ψωμί.