Μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

“Κουνουπίδι και μπρόκολο με γευση πίτσας. Για να μην αντιστέκεται κανείς στα λουλούδια του χειμώνα. Εύκολη συνταγή και πεντανοστιμη. “

Μερίδες 4

Χρ πρ 15’

Χρ ψης 50’

 

Υλικά

2 κεφάλια κουνουπίδι κομενο σε φουντάκια (φρεσκουλης )

1 κεφάλι μπρόκολο κομενο σε φουντακια (φρεσκουλη )

1/4 φλ ελαιολαδο

500 γραμ ντοματίνια φρεσκουλης κομένα στη μεση

2 σκ σκορδο

1 κλαδάκι Φρ ριγανη

1/2 φλ φυλλα βασιλικού

1/2 φλ ψίχουλα ψωμιού

1/2 φλ τριμενη παρμεζάνα

2 μπάλες φρέσκια μοτσαρελα

Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

 

Εκτελεση

Για το κουνουπίδι και μπρόκολο με γευση πιτσας πρωτα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 β στον αέρα.

Σε ενα ταψί βαζουμε τις φούντες μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ. Ραντιζουμε με το ελαιολαδο κι αλατοπιπερωνουμε. Ψηνουμε στον αέρα στην μεσαια σχαρα για περιπου 10’

Αναποδογυριζουμε τα λαχανικά στο ταψί.

Μπήγουμε ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι τα κομένα ντοματίνια το σπασμένο σκορδο την ριγανη και περιχυνουμε με λιγο ελαιολαδο. Συνεχίζουμε το ψησιμο για περιπου 30’

Σπάμε την μοτσαρελα κοματια κοματια πανω στο ψητο κουνουπίδι και μπρόκολο. Να πάει σε όλη την επιφανεια εδώ και κει.

Ανακατευουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλιζουμε την επιφανεια των λαχανικων .τελος σκορπαμε τα φυλλα βασιλικού.

Συνεχίζουμε το ψησιμο για 10 επιπλέουν λεπτα μεχρι να λιωσει η μουσαρελα και να ροδισει ελαφρά η κρουστα παρμεζάνας.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρεσκο ψωμί.