Μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα

Για να μην αντιστέκεται κανείς στα λουλούδια του χειμώνα!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

Εύκολη συνταγή και πεντανόστιμη 

Μερίδες 4

Χρόνος προετοιμασίας 15’

Χρόνος ψησίματος 50’

 

Υλικά

2 τμχ Μπρόκολο-Κουνουπίδι Φρεσκούλης κομμένα σε φουντάκια 

1/4 φλ ελαιολαδο

500 γρ τοματίνια Φρεσκούλης κομμένα στη μεση

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

1/2 φλ φύλλα βασιλικού

1/2 φλ ψίχουλα ψωμιού

1/2 φλ τριμμένη παρμεζάνα

2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

1 Ιταλιάνα Φρεσκούλης (για το σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση

Για το κουνουπίδι και μπρόκολο με γεύση πίτσας πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Σε ενα ταψί βάζουμε τις φούντες μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 10’. Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.

Μπήγουμε ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι τα κομμένα τοματίνια, το σπασμένο σκόρδο, την ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30’

Σπάμε την μοτσαρέλα κομμάτια κομμάτια πάνω στο ψητό κουνουπίδι και μπρόκολο, ώστε να πάει σε όλη την επιφανεια, εδώ και εκεί.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών. Τέλος σκορπάμε τα φύλλα βασιλικού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέον λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί.