Πανδαισία με κοτόπουλο

από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

Σαλάτα με σύκα ποσέ, κατσικίσιο τυρί και ρόδι. Ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή για τραπέζι και καλέσματα. Είναι πολύ εντυπωσιακή και πεντανόστιμη.

 

 

Υλικά

2 συσκευασίες σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης

1 συσκευασία Ήμερη Ρόκα Φρεσκούλης

1 ρόδι καθαρισμένο

6 λευκά αποξηραμένα σύκα Κύμης κομμένα σε φέτες

½ φλ. κόκκινο κρασί

150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομμάτια

Για το dressing

⅓ φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

1 κ.σ. σιρόπι από τα βρασμένα σύκα με κρασί

Λίγο αλάτι

Για το κοτόπουλο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

½ κ.γ. μέλι

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο

1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο

Λίγος ψιλοκομμένος Βασιλικός Φρεσκούλης

Λίγο θυμάρι και λίγη ρίγανη

1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα 

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Xτυπούμε με τον μπάτη του κρέατος ή άλλο βαρύ αντικείμενο το κοτόπουλο για να πλατύνει ελαφρά και να ανοίξει λίγο η επιφάνειά του.

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλείφουμε πολύ καλά με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Εάν έχουμε σακούλα τροφίμων, το βάζουμε μέσα μαζί με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά και να τραβήξει όλα τα αρώματα των υλικών.

Αλλιώς, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας.

Τοποθετούμε το φιλέτο σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά, προσέχοντας μην στεγνώσει.

Αφήνουμε το φιλέτο για 5 λεπτά να ανακτήσει τα υγρά του.

Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.

 

Για τη σαλάτα

Βάζουμε τα αποξηραμένα σύκα σε μικρή κατσαρόλα, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάμε το σιρόπι τους.

Βάζουμε τη σαλάτα Πανδαισία και τη ρόκα σε μια σαλατιέρα ανοιχτή ή σε βαθύ δίσκο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρόδι, τα σύκα και το κατσικίσιο τυρί σε χοντρά τρίμματα.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.