Πράσινη σαλάτα με παντζάρι

φέτα, φρέσκο κρεμμύδι, λιαστή τομάτα και dressing λαδολέμονο

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

400 γρ. σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

3 παντζάρια βρασμένα

150 γρ. φέτα

2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

15 λιαστές τομάτες κομμένες σε λωρίδες

Για το dressing

180 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. χυμός λεμονιού

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπούμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα παντζάρια σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε την Καπριτσιόζα, τις φέτες παντζάρι, τη φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λιαστές τομάτες.

Περιχύνουμε με το dressing λαδολέμονο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.