Σαλάτα πέννες με baby σπανάκι

baby ρόκα, πολύχρωμα τοματίνια και πέστο

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

 

500 γρ. πέννες

30 πολύχρωμα τοματίνια κομμένα στα 4

100 γρ. Βaby Σπανάκι Φρεσκούλης

100 γρ. Βaby Ρόκα Φρεσκούλης

Για το πέστο

6 κλωνάρια βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

140 ml ελαιόλαδο

25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πέννες για 10-11 λεπτά μέχρι να είναι al dente, τις σουρώνουε και τις κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο, τον βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να πάρουν την υφή πέστο.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πέννες, το baby σπανάκι και την baby ρόκα.

Περιχύνουμε με το πέστο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.