Σαλάτα πέννες με baby σπανάκι

baby ρόκα, πολύχρωμα τοματίνια και πέστο

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος βρασίματος: 10-11 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά

500 γραμμάρια πέννες

30 πολύχρωμα τοματίνια κομμένα στα 4

100 γραμμάρια baby σπανάκι Φρεσκούλης

100 γραμμάρια baby ρόκα Φρεσκούλης

Για το πέστο:

6 κλωνάρια βασιλικό

2 σκελίδες σκόρδο

140 ml ελαιόλαδο

25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο

60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 10-11 λεπτά μέχρι να είναι al dente, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το πέστο, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πέστο.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πέννες, το baby σπανάκι και την baby ρόκα.

Περιχύνετε με το πέστο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.