Πολύχρωμη σαλάτα

σε Buddha Bowl

από την Αντωνία Κατή

Υλικά 

1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

1 συσκευασία σαλάτα Πολίτικη Φρεσκούλης

1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

1 μέτριο μπρόκολο

1 φλ.κινόα

1 φλ. μαύρες φακές

4 μικρές φέτες ψητής κολοκύθας

2-3 Πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, κομμένες

4 μέτρια φιλέτα άγριου σολομού ή καπνιστής πέστροφας

Λίγα τοματίνια (κομμένα στη μέση ή στα 4)

50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

Σπόρους τσία, προαιρετικά

1 συσκευασία Μαϊντανός Φρεσκούλης

Αλάτι

Για τη sauce 

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. ταχίνι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό

Χυμός από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε σε διαφορετικές κατσαρόλες, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, την κινόα, τις φακές και το μπρόκολο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα ή μπολ τις φρέσκιες σαλάτες, τη ψητή κολοκύθα, τις πιπεριές και τα βρασμένα λαχανικά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ψάρι και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, τους σπόρους τσια και τον μαϊντανό. Ετοιμάζουμε τη sauce, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, και περιχύνουμε.