Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι, μπλε τυρί

φουντούκια και dressing μανταρινιού

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

 

Υλικά

1 σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

1 σαλάτα Φρέσκα φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης

3 μανταρίνια καθαρισμένα

2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

80 γρ. μπλε τυρί

50 γρ. φουντούκι χοντροσπασμένο

Για το dressing μανταρινιού

150 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. χυμός μανταρινιού

Ξύσμα από 1 μανταρίνι

40 γρ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα από 1 μανταρίνι, τη λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε την σαλάτα Ιταλική μαζί με τη βαλεριάνα, τα μανταρίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια και το φουντούκι. Περιχύνουμε με το dressing μανταρινιού, ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά, και σερβίρουμε.