Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ψητό μήλο

ρόδι, μπλε τυρί και dressing με κρέμα βαλσαμικού φράουλα

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

200 γρ. Βaby Leaves Φρεσκούλης

1 μήλο

1 κ.σ. βούτυρο

1 ρόδι

100 γρ. μπλε τυρί

80 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα

2 κ.σ. ζάχαρη

Για το dressing

100 ml ελαιόλαδο

40 γρ. κρέμα βαλσαμικού φράουλα

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το μήλο σε 12 φέτες και βγάζουμε τα σπόρια από το ρόδι, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.

Σοτάρουμε το μήλο για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινήσει να μαλακώνει.

Όταν το μήλο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ζαχαρώσουν. Αποσύρουμε από το τηγάνι.

Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού φράουλα, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. 

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα baby leaves μαζί με το σοταρισμένο μήλο, το ρόδι, τα καραμελωμένα καρύδια και το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.