Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ψητό μήλο

ρόδι, μπλε τυρί και dressing κρέμα βαλσαμικού φράουλα

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 4-5 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Υλικά 

 

200 γραμμάρια baby leaves Φρεσκούλης

1 μήλο

1 κουταλιά βούτυρο

1 ρόδι

100 γραμμάρια μπλε τυρί

80 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα

2 κουταλιές ζάχαρη

 

Για το dressing:

100 ml ελαιόλαδο

40 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού φράουλα

2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μήλο σε 12 φέτες και βγάζετε τα σπόρια από το ρόδι, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.

Σοτάρετε το μήλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινάει να μαλακώνει.

Όταν το μήλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε τα χοντροσπασμένα καρύδια μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ζαχαρώσουν και τα αποσύρετε από το τηγάνι.

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού φράουλα, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves μαζί με το σοταρισμένο μήλο, το ρόδι, τα καραμελωμένα καρύδια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.