Σαλάτα baby leaves με τραγανό προσούτο

πορτοκάλι, καρύδια, μαϊντανό και dressing λαδολέμονο με μουστάρδα

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

1 συσκευασία Baby Leaves Φρεσκούλης

4 φέτες προσούτο

1 πορτοκάλι

40 γρ. καρύδια ψίχα

4 κλωναράκια ψιλοκομμένος Mαϊντανός Φρεσκούλης

Για το dressing 

100 ml ελαιόλαδο

20 γρ. μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη

25 γρ. χυμό λεμονιού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, καθαρίζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το πορτοκάλι, πρώτα κόβοντας περιμετρικά την φλούδα μέχρι να εμφανιστεί η σάρκα και έπειτα, κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες του, ώστε να αφαιρέσουμε τα φιλέτα.

Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Το τοποθετούμε για 14-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140° μέχρι να ξεραθεί και να γίνει τραγανό.

Τοποθετούμε σε ένα μικρό μίξερ όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα baby leaves, το πορτοκάλι, τα καρύδια και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ τη σαλάτα baby leaves και τοποθετούμε από πάνω το τραγανό προσούτο.

Μια πολύ νόστιμη, δροσερή και τρυφερή σαλάτα, καθώς τα baby leaves δένουν υπέροχα με την έντονη γεύση και την τραγανή υφή του προσούτο.