Σαλάτα baby leaves με τραγανό προσούτο

πορτοκάλι, καρύδια, μαϊντανό και dressing λαδολέμονο με μουστάρδα

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 14-15 λεπτά

Για 2 άτομα

Υλικά 

  • 1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Baby Leaves Φρεσκούλης
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1 πορτοκάλι
  • 40 γραμμάρια καρύδια ψίχα
  • 4 κλωναράκια Mαϊντανός Φρεσκούλης ψιλοκομμένος
  • Για το dressing:
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 20 γραμμάρια μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη
  • 25 γραμμάρια χυμό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε το πορτοκάλι κόβοντας περιμετρικά την φλούδα μέχρι να εμφανιστεί η σάρκα και μετά κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες του πορτοκαλιού αφαιρείτε τα φιλέτα.
  2. Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τις φέτες προσούτο και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ο κελσίου για 14-15 λεπτά μέχρι να ξεραθεί και να γίνει τραγανό.
  3. Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη, το χυμό λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves, το πορτοκάλι, τα καρύδια και τον μαϊντανό, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
  5. Σερβίρετε σε ατομικά μπολ την σαλάτα baby leaves και τοποθετείτε από πάνω το τραγανό προσούτο.

Μια πολύ νόστιμη, δροσερή και τρυφερή σαλάτα με τα baby leaves να δένουν υπέροχα με την έντονη γεύση και την τραγανή υφή του προσούτο.