Σαλάτα με σπανάκι, αυγά

μπέικον και μανιτάρια

από τον chef Δημήτρη Σκαρμούτσο
www.dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά

½ συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης

4-5 φρέσκα μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα σε φέτες

2 βραστά αυγά, κομμένα στα 4

½ κόκκινο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Για το dressing

Χυμός από 1-2 λεμόνια

2 κ.γ. ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 φέτες μπέικον

 
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing εκτός από το μπέικον.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε σε πιάτο, σκεπασμένο με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζουμί του τηγανιού στο μπολ με το dressing.

Αδειάζουμε το σπανάκι σε μπολ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα αυγά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και προσθέτουμε τα τραγανά κομμάτια μπέικον. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.