Σαλάτα Καπριτσιόζα με φρέσκο σολομό

κουκουνάρια και σως μελιού

Από τον Διονύση Παπανικολάου
chef, εστιατόριο Su Casa

Υλικά

  • 1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 200 γρ. φρέσκος σολομός
  • 70 γρ. σπόροι κουκουναριού
  • 1 γρ. αλάτι
  • λευκό πιπέρι ελάχιστο

Για το dressing

  • 80 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 60 ml μέλι
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 10 γρ. άνηθο
  • 30 ml χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το σολομό σε κύβους και τον τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
  2. Προετοιμασία για το ντρέσινγκ: Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το μέλι στο μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο.
  3. Αδειάζουμε την σαλάτα σε μπολ ή σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τον σολομό.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κουκουνάρι πάνω και περιχύνουμε με σως μελιού.