Σαλάτα Καπριτσιόζα με φρέσκο σολομό

κουκουνάρια και dressing μελιού

από τον Διονύση Παπανικολάου
Chef στο εστιατόριο Su Casa

Υλικά

1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

200 γρ. φρέσκος σολομός

70 γρ. σπόροι κουκουναριού

1 γρ. αλάτι

Λευκό πιπέρι ελάχιστο

Για το dressing μελιού

80 γρ. μουστάρδα απαλή

60 ml μέλι

200 ml ηλιέλαιο

10 γρ. Άνηθος Φρεσκούλης

30 ml χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το σολομό σε κύβους και τον τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Ετοιμάζουμε το dressing, Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το μέλι στο μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο.

Αδειάζουμε τη σαλάτα σε μπολ ή σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τον σολομό.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε επάνω το κουκουνάρι και περιχύνουμε με το dressing μελιού.