Σαλάτα σπανάκι

με μουστάρδα και μέλι

από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

Υλικά

1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης

1 συσκευασία Baby Leaves Φρεσκούλης

2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος

1 ξινόμηλο κομμένο ζουλιέν

2 κ.σ. κράνμπερι ή σταφίδες

1 αβοκάντο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (φλοίδες)

½ φλ. φύλλα Μαϊντανός Φρεσκούλης

½ φλ. φυστίκι Αιγίνης ωμό ψύχα

•Για την κολοκύθα

250 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά καρέ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι

Αλάτι

Για το dressing με μέλι και μουστάρδα

⅓ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

4 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κολοκύθα.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το θυμάρι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει ελαφρά. Την αφηνουμε να κρυώσει.

Σε μια πιατέλα, βάζουμε το baby σπανάκι, τα baby leaves, τα καρότα, το ξινόμηλο, τα κράνμπερι, το αβοκάντο και τα φύλλα του μαϊντανού. Τοποθετούμε επάνω την κρύα κολοκύθα και πασπαλίζουμε με τα φυστίκια.

Ανακατεύουμε με σύρμα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε κι αμέσως σερβίρουμε.