Σαλάτα baby σπανάκι

με φρέσκια μοτσαρέλα, τσορίθο και καλαμπόκι

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης

1 φρέσκια μοτσαρέλα

8 φέτες λουκάνικο τσορίθο

120 γρ. καλαμπόκι

1 Φρέσκο κρεμμυδάκι Φρεσκούλης

Για το dressing

100 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. πετιμέζι

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, τη φρέσκια ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη φρέσκια μοτσαρέλα και το τσορίθο σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το baby σπανάκι μαζί με το καλαμπόκι, τη μοτσαρέλα, το τσορίθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.