Πράσινη αυγοσαλάτα με τοματίνια

παξιμάδι και dressing μαγιονέζα με μουστάρδα

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

400 γρ. σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

4 βραστά αυγά καθαρισμένα

Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

10 Τοματίνια Φρεσκούλης

5 παξιμάδια ολικής άλεσης

Για το dressing μουστάρδας

80 γρ. μαγιονέζα

40 γρ. μουστάρδα

Ξύσμα από 1 λάιμ

Χυμός από ½ λάιμ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετούμε τα υλικά για το dressing, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε τα παξιμάδια ολικής και τα χτυπούμε μέχρι να γίνουν τρίμμα.

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια και τα αυγά στα 6 και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τοποθετούμε την Ιταλική σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο από το dressing και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, πρώτα τα τριμμένα παξιμάδια και από πάνω τα τοματίνια με τα αυγά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε δίπλα τη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.