Τονοσαλάτα

από την Ελένη Ψυχούλη
www.pirouni.gr

Υλικά

1 συσκευασία Ιταλική Σαλάτα Φρεσκούλης

1 συσκευασία τόνο σε λάδι ή σε νερό

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (με το πράσινο μέρος)

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

 

Για το dressing

¾ φλ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα

λίγη ρίγανη

 

Για συνοδευτικό

1 φέτα ψωμί του τοστ με τυρί, που θα ψήσουμε για 1 λεπτό στο φούρνο, μέχρι να λειώσει το τυρί

 

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες στον φούρνο και τις κόβουμε σε λωρίδες ή ακόμη πιο γρήγορα, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ψήνουμε στο μάτι, σε δυνατή φωτιά, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, γυρνώντας και από τις δυό πλευρές.

Χτυπάμε σε μπολάκι όλα μαζί τα υλικά της σος, ξεκινώντας από το λεμόνι, το ξύδι και το μπαλσάμικο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε στη σαλατιέρα τη σαλάτα με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε ελαφρά.

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον βάζουμε πάνω στη σαλάτα μαζί με τις πιπεριές.

Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε.