Μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια

βασιλικό και ρόκα

από τη food blogger, Εύα Μονοχάρη
www.funkycook.gr

Υλικά

2 συσκευασίες Τοματίνια Φρεσκούλης
1 συσκευασία Βασιλικός Φρεσκούλης
½ συσκευασία Φρέσκα φύλλα Ρόκα Φρεσκούλης
3 φέτες τσιαπάτα ή μπαγιάτικο ψωμί
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 πιπεριά τουρσί Φλωρίνης
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
2 φιλέτα αντζούγιας
10 ελιές Καλαμών
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
Ρίγανη αποξηραμένη
6-8 κόκκους πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, το ραντίζουμε με μερικές  σταγόνες ελαιόλαδο, το πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη και το φρυγανίζουμε.

Ετοιμάζουμε το dressing, πολτοποιώντας στο γουδί το σκόρδο, τις αντζούγιες, 4-5 φύλλα βασιλικού, πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν ενσωματώνουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε την κάπαρη και τη μισή ποσότητα του dressing.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.

Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το φρυγανισμένο ψωμί, αναμειγνύουμε και περιχύνουμε το υπόλοιπο dressing. Τέλος, βάζουμε τις ελιές και φύλλα βασιλικού.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!