Vegan σαλάτα με τόφου,

αβοκάντο, φράουλες και τζίντζερ

Από την Ζωή Κατσάτου,
www.mamapetounia.com

ΥΛΙΚΑ

 

•1 οικογενειακή συσκευασία Ιταλική Φρεσκούλης (άισμπερκ, μαρούλι, ραντίζιο)

•1 ατομική συσκευασία Καπριτσιόζα Φρεσκούλης (λόλα πράσινη και κόκκινη, ρόκα)

•1 κούπα βρασμένη κινόα

•1/2 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια 

•1 τόφου καπνιστό

•8 φράουλες

•λίγο χοντροκομμένο μαϊντανό 

•λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

•μισό ρόδι καθαρισμένο

•σουσάμι

•ελαιόλαδο

•λίγο χυμό λεμονιού

•αλάτι - πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το καπνιστό τόφου κομμένο σε κυβάκια κι ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Βάζουμε σε ένα μπολ, ίση ποσότητα από τη οικογενειακή συσκευασία Ιταλική Φρεσκούλης και από την ατομική συσκευασία Καπριτσιόζα Φρεσκούλης αντίστοιχα.

Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα, το αβοκάντο, τις φράουλες κομμένες στα δύο, τον μαϊντανό, το τζίντζερ και το ρόδι.

Γαρνίρουμε με τα κομματάκια του καπνιστού τόφου και περιχύνουμε την σαλάτα μας με ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι (αν θέλουμε, προσωπικά βάζω ελάχιστο ή και καθόλου), πιπέρι και σουσάμι, καθώς και όσο χυμό λεμονιού  ταιριάζει στα γούστα μας (εγώ βάζω αρκετό).

Απολαμβάνουμε.