Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

ψητά τοματίνια και πέστο μυρωδικών

από τις food bloggers, Δήμητρα και Lenia
www.theveggiesisters.gr

Υλικά 

1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

250 γρ. Τοματίνια Φρεσκούλης

8 μανιτάρια

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. κουκουνάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το πέστο μυρωδικών

40 γρ. Μαϊντανός Φρεσκούλης

20 γρ. Δυόσμος Φρεσκούλης

3 σκελίδες σκόρδο

4 κ.σ. κουκουνάρι

7 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι κ πιπέρι 

Εκτέλεση

Κόβουμε στα δύο τα τοματίνια και τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 

Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα και να «σκάσουν» τα τοματίνια.

Χτυπούμε τα μυρωδικά του πέστο στο μπλέντερ και κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να γίνουν κρέμα.

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τη σαλάτα Καπριτσιόζα. Ανακατεύουμε με 3 κουταλιές πέστο και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Κατόπιν, στα λαχανικά που έχoυμε ήδη βγάλει από τον φούρνο, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το πέστο και τα μεταφέρουμε πάνω στη σαλάτα. Τέλος, προσθέτουμε και το κουκουνάρι. Καλή σας όρεξη!

Σημείωση: Η δοσολογία για το πέστο θα μας δώσει ποσότητα περισσότερη από αυτήν που χρειάζεστε. Όσο μείνει, θα το βάλουμε σε γυάλινο βαζάκι, θα το καλύψουμε με ελαιόλαδο και θα το φυλάξουμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, όχι μόνο σε σαλάτες, αλλά και σε τοστ, σάντουιτς, ζυμαρικά, βραστές πατάτες, μπρουσκέτες κλπ.