Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

ψητά τοματίνια και πέστο μυρωδικών

Από τις Δήμητρα και Lenia
food bloggers
www.theveggiesisters.gr

Υλικά για 4 άτομα:

Εκτέλεση:

  1. Κόβω στα δύο τα ντοματίνια και τα μανιτάρια, τα βάζω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω, ρίχνω 1 κ.σ. λάδι και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο. Ανακατεύω και τα αδειάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  2. Ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2ο λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα και να «σκάσουν» τα ντοματίνια.
  3. Χτυπώ τα μυρωδικά του πέστο στο μπλέντερ και κατόπιν προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να γίνουν μια κρέμα.
  4. Βάζω σε μια λεκανίτσα τη σαλάτα καπριτσιόζα. ανακατεύω με 3 κουταλιές πέστο και μεταφέρω σε πιατέλα. Κατόπιν ρίχνω και στα λαχανικά που έχω ήδη βγάλει από τον φούρνο μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και τα μεταφέρω πάνω στη σαλάτα. Τέλος προσθέτω και το κουκουνάρι. Καλή σας απόλαυση!

Σημείωση: Η δοσολογία για το πέστο θα σας δώσει ποσότητα παραπάνω από αυτή που χρειάζεστε. Όσο μείνει, θα το βάλετε σε γυάλινο βαζάκι, θα το καλύψετε με ελαιόλαδο και θα το φυλάξετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, όχι μόνο σε σαλάτες, αλλά και τοστ, σάντουιτς, ζυμαρικά, βραστές πατάτες, μπρουσκέτες κ.τ.λ.