Χορτοτυρόπιτα Αστραπή

από την Ιωάννα Σταμούλου
www.sweetly.gr

 
Υλικά

4 φύλλα χωριάτικα

1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης

Αλάτι, πιπέρι

250 γρ. φέτα

2 κ.σ. τραχανάς

Ελαιόλαδο

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

 
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º. Αδειάζουμε τα χορταρικά σε ένα μπολ.  Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε ένα γρήγορο μασάζ στα χόρτα να χάσουν τον όγκο τους, προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, τα χτυπημένα αυγά και τον τραχανά, και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεγέθους 22x33 εκ. και τοποθετούμε τα δύο πρώτα φύλλα, ξεκινώντας από τη μέση περίπου του ταψιού, έτσι ώστε να καλύπτει το ένα το άλλο στο κέντρο του, αλλά να εξέχουν τριγύρω από το ταψί. Λαδώνουμε και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο διπλό στο κέντρο. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω και κλείνουμε την πίτα. Λαδώνουμε και σκεπάζουμε την πίτα διπλώνοντας το τέταρτο φύλλο στη μέση. Χαράζουμε σε κομμάτια επιφανειακά και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε την πίτα στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά κι όχι να πάρει απλώς λίγο χρώμα. Μόνο έτσι θα γίνει τραγανή!